Βιογραφικό

Η Παπακυριακού Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Το 2006 αποκτά Δίπλωμα Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα διεξήγαγε την πρακτική της άσκηση στο 4ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και αποκτά άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου (Αρ. Πρωτ. 24/7441). Παράλληλα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης προσφέρει εθελοντική εργασία στην Μ.Κ.Ο. Άρσις και συμμετέχει στο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης παιδιών με αναπηρίες του 4ου Ειδικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Το 2007 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) «Σπουδές στην Αναπηρία» στο Manchester Metropolitan University (Αριθμός πράξης: 25 1-2899).

Το 2008 προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ρόδου. Την ίδια χρονιά εργάζεται για τρίμηνη διάρκεια στην Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer στη Θεσσαλονίκη.

Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στα Δημόσια ΙΕΚ Θέρμης στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής, Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Έχει συμμετοχές σε πολλά συνέδρια καθώς και εισηγήσεις σε διάφορα σεμινάρια και ημερίδες. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Έχει ολοκληρώσει το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ΣΙΘ) με υπεύθυνο τον κλινικό ψυχολόγο Τάσο Ζ. Ζήση.

Από το 2010 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην πόλη της Φλώρινας και δραστηριοποιείται με τακτικές παρουσιάσεις ως εισηγήτρια σε διάφορους κύκλους σεμιναρίων, με σκοπό την παρουσίαση θεμάτων ψυχολογίας στο ευρύ κοινό. Επίσης αρθρογραφεί σταθερά στις τοπικές εφημερίδες της πόλης της Φλώρινας για θέματα ψυχικής υγείας.

Τελευταία Ενημέρωση Βιογραφικού: 31/01/2014