Καλοκαιρινές διακοπές προ των πυλών

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών μας. Μην αφήνετε τις πολιτικές εξελίξεις να σας παρασύρουν σε μια πεσιμιστική αντίληψη και τελικά συμπεριφορά. Αντισταθείτε στα προβλήματα διατηρώντας την αισιοδοξία σας. Η ζωή, ασφαλώς, τραβά την ανηφόρα, αλλά αν έχετε ένα μικρό οικονομικό περιθώριο που θα μπορούσατε να διαθέσετε, προγραμματίστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ως ένα ανασταλτικό και ανανεωτικό βήμα για τα επερχόμενα προβλήματα. Για τους εργαζόμενους οι διακοπές αποπνέουν μία αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Η θετική ενέργεια που πρέπει να σας διακατέχει πάντοτε μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στις στιγμές των επερχόμενων προβλημάτων σας.

Η σύγχρονη ζωή απαιτεί την ορθολογική διαχείριση των καταστάσεών μας. Μ' αυτή τη λογική ας δούμε κάποιες σκέψεις που μπορούν να απλοποιήσουν τις επιλογές σας. Η φιλική παρέα είναι αναμφισβήτητα μία καλή βάση για πετυχημένες διακοπές. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως και μία μοναχική πορεία θα σας οδηγήσει σε αδιέξοδη περιπέτεια. Η οικογενειακή εικόνα ασφαλώς αποτελεί θεμέλιο πετυχημένης διαδρομής. Ο προγραμματισμός κάποιου ταξιδιού από ένα ταξιδιωτικό γραφείο κινείται στη σωστή κατεύθυνση γιατί εκεί θα συναντήσετε άγνωστα πρόσωπα που ίσως δημιουργήσουν το φιλικό εκείνο περιβάλλον που αναζητείτε. Η επιλογή του τόπου διαμονής πρέπει να σας εξασφαλίζει τη σιγουριά και την ασφάλεια. Μην επικαλείστε στρεσογόνους παράγοντες για να εγκαταλείψετε τα σχέδια σας, κι εδώ αναφέρομαι στο κλείσιμο των εισιτηρίων, των ξενοδοχείων κ.λπ. Μην προετοιμάζετε τον εαυτό σας με εξαντλητικές δίαιτες που μπορεί να σας κοστίσουν την καλή υγεία. Ακολουθήστε τις συμβουλές για σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Μειώστε το κάπνισμα και τα αλκοολούχα ποτά. Μην εκτίθεστε για πολλή ώρα στον ήλιο. Ναι στις καλές και σίγουρες ερωτικές γνωριμίες. Μην ξεχνάτε τους κανόνες προστασίας όταν δεν είστε βέβαιοι για τον ερωτικό σας σύντροφο. Ο αθλητισμός να παραμένει καθημερινή στάση ζωής. Κι αν ακόμα η ηλικία ή κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες δε σας το επιτρέπουν η πεζοπορία αναμφίβολα είναι η πιο επιθυμητή λύση. Αποφύγετε τις μέρες των διακοπών σας τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Το καλό βιβλίο είναι πάντοτε μια σταθερή και αξεπέραστη αξία. Διαβάστε τα ιστορικά και πολιτισμικά – πολιτιστικά στοιχεία του τόπου όπου θα επισκεφτείτε. Ακόμη και η επιστροφή στις ρίζες σας, δηλαδή στο χωριό σας, κοντά στους συγγενείς σας, είναι εξίσου καλή πρόταση. Φροντίστε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας στο σωστό χρόνο και μην τα αφήνετε όλα για την τελευταία στιγμή.

Μην ξεχνάτε πως εξίσου σημαντικό με το ταξίδι μας είναι και η σχετική προετοιμασία για το επερχόμενο ταξίδι και κατ' επέκταση τις διακοπές μας. Δώστε χώρο στη σκέψη σας για μελλοντικά όνειρα και περιπέτειες. Ζήστε όσο πιο έντονα μπορείτε τις διακοπές σας ή ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε αν αυτό έχετε ανάγκη. Κάντε το κάτι διαφορετικό από εκείνο που συνηθίζετε. Η ζωή μας είναι ωραία με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τις όμορφες οικογενειακές και φιλικές στιγμές, με τα ταξίδια και τις διακοπές, με την κατάκτηση της ιστορικής γνώσης του παρελθόντος και έντονη βίωση του παρόντος.